MindsBehindMeat_logo

“Det er en branche, der i en eller anden form vedkommer alle mennesker.”

 

Anja, Salgselev i ESS Food,
ansvarlig for indkøb i Østrig.

Hvorfor synes du, at kødbranchen er en spændende branche?

 

Jeg har altid været fascineret af kødbranchen, da det er en branche, der i en eller anden form vedkommer alle mennesker. Branchen opererer på kryds og tværs af landegrænser, og jeg synes, det er rigtig spændende at opleve de forskelle, der er på forskellige lande. Man får et utroligt bredt indblik i andre kulturer, samt hvilke problemstillinger forskellige lande og verdenskontinenter står overfor, når det kommer til fødevarer. Hvis der f.eks. opstår svinepest et sted, så er det et rigtig alvorligt problem, som involverer kødbranchen hele verden over. Det er menneskers sundhed, der er på spil. I mit jobområde arbejder jeg tæt sammen med shippingafdelingen, for der er mange vigtige detaljer at tage hensyn til, som f.eks. tidsforskelle og det kinesiske nytår, når man arbejder med internationalt salg. At være med til at sikre at det rigtige kød kommer det rigtige sted hen, på det rigtige tidspunkt er et stort og vigtigt ansvarsområde – og meget mere spændende end man måske umiddelbart forestiller sig.

MindsBehindMeat_logo

Se filmen

Fortæl lidt om dit nuværende arbejde?

Jeg er salgselev og arbejder i EU-afdelingen. Lige nu er jeg primært ansvarlig for indkøb i Østrig, og det er et helt nyt ansvarsområde, som er vildt spændende. Jeg arbejder tæt med shippingafdelingen, da det er vigtigt i mit arbejde at have en fornemmelse for flowet i import og eksport. Jeg bruger forskellige økonomiprogrammer og lærer noget nyt hver dag. Jeg assisterer også med indkøb til nogle mere komplekse markeder og har kontakter ude i hele verden. Jeg har et bredt indblik i varer fra forskellige lande og holder øje med priser, der ændrer sig.
 

 

Lidt om dig selv

Jeg er vokset op i Ishøj på Sjælland, hvor min mor er selvstændig og ejer 4 grillbarer. Derfor har jeg i barndommen været vant til at opleve min mor samarbejde med store giganter i kødbranchen, som Tulip og Danish Crown, og har den vej igennem fået en interesse for branchen. Jeg har læst en 3-årig handelsuddannelse, hvor jeg tog den internationale linje.

Jeg er rigtig glad for at være ansat ved ESS-FOOD. Her er en helt fantastisk stemning med mange kollegaer fra forskellige erhverv. Der er et rigtig godt kommunikationsflow i virksomheden, og det er fedt at være i en virksomhed, hvor man samarbejder på kryds og tværs. Og så er det bare lidt sejt at vide en masse om en branche, som mange ikke kender til.

TILMELD DIG INTERESSEBANKEN

 

Er du interesseret i at høre nærmere om karrieremuligheder i kødbranchen? Så tilmeld dig vores interessebank og få mails om event, nyheder og meget mere.

Tilmeld